ESMORZAR DE PAGÈS

“Esmorzar de Pagès” és un documental encarregat per la Societat Agrícola de Valls, en motiu del seu 125è aniversari.

La idea era reunir als socis més veterans de l’entitat (més de 70 anys) per parlar de la mecanització que ha experimentat l’agricultura al llarg dels anys. El documental es va presentar el dia 22 d’abril d’aquest any 2012 al Teatre Principal de Valls, amb la presència de socis i persones vinculades al món de la pagesia local, així com diferents autoritats convidades a l’acte. El format del document és un esmorzar/conversa entre 14 persones i l’arxiver municipal de Valls, en Jep Martí. En aquesta conversa vam creure interessant treure-hi qualsevol tipus de solemnitat o rigidesa.Ens interessava que els participants poguéssin parlar amb la màxima espontaneïtat. Això sí,  dins d’un ordre pacientment guiat pel moderador. A “Esmorzar de Pagès” també es tracten aspectes generals com poden ser els relacionats amb la gestió de la pròpia organització de la Societat. Aquests són tractats en una conversa que vam gravar paral·lelament amb els tres presidents de l’entitat, que encara són en vida.

DOCUMENTAL COMPLERT

TRÀILERS ESMORZAR DE PAGÈS

 

 

El documental es complementa amb imatges d’exemples de mecanització de cultius, així com fotografies antigues recuperades per a l’ocasió. En aquestes podem veure-hi com es treballava antigament al camp o aspectes relacionats amb la vida entorn a la Societat Agrícola.

El resultat final és una pel·lícula de 50 minuts  editada en format DVD, del la que s’han fet 750 exemplars.
Els socis de la Societat poden adquirir “Esmorzar de Pagès” gratuïtament la Societat Agrícola de Valls, Plaça del Carme 9, de Valls.

 

Compartir