PAGESOS D’ETIQUETA

PAGESOS D’ETIQUETA

25 anys de la Indicació Geogràfica protegida “Calçot de Valls”.

Treball fotogràfic d’encàrrec. Producció de les imatges i de l’exposició intinerant que porta per títol “Pagesos d’etiqueta”

La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) “Calçot de Valls” apareix, com a resposta a la demanda dels pagesos del Camp de Tarragona, per aconseguir un reconeixement adequat a la qualitat del Calçot. És un distintiu de qualitat, establert per la Unió Europea, amb què es distingeixen certs productes.

La característica principal dels Calçots de la IGP és que els trobarem degudament etiquetats. Això ens garantirà una bona qualitat així com també ens permetrà seguir-ne la traçabilitat.

 

Però què hi ha darrere l’etiqueta?

Darrere l’etiqueta, hi ha persones.

Productors i productores que vetllen per la qualitat del Calçot, i que durant aquests 25 anys han contribuït a fer créixer el Calçot de Valls a tots els nivells.

Persones que han contribuït al creixement i la popularitat de la Calçotada. Una menja carismàtica i marcadament social.

Hivern i Calçots. A casa, a la masia o al restaurant. Fem fora els formalismes, embrutem-nos, gaudim! Que visqui la Calçotada!

Pagesos d'Etiqueta Expo from La Caseta | Carles Cubos on Vimeo.

Pagesos d’Etiqueta és una exposició fotogràfica on posem cara a aquests productors. Una exposició on hi trobareu els productors que cultiven el Calçot sota la denominació IGP Calçot de Valls.
Els “Pagesos d’Etiqueta”.

Pagesos d’Etiqueta també és una radiografia de la nostra gent i del nostre camp. Ens trobem davant d’una IGP delimitada per quatre comarques: l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès i el Tarragonès. Una IGP que va del mar a la muntanya, vestint un mosaic de terres, de gents, de petits i grans productors, de pagesos conscients que vetllar per la qualitat del producte és la millor manera de prestigiar-lo i fer-lo créixer.

 

LLEGIR NOTÍCIA AL DIARA ARA

LLEGIR NOTÍCIA A ALTAFULLA RÀDIO

Compartir